trabant.prokee.hu
Összeszerelés Főoldal Miért? Lakatolás Csiszolás Alapozás Fényezés Összeszerelés
 
  s

 

A csomagtartó után a motortér következett, az utasteret pedig a motoralkatrészek festésével párhuzamosan apránként raktam össze.
Az utastér összerakásának legelső lépése a sárvédők, és a doblemezek polifoamozása volt, hogy minél jobb legyen a hang, és a hőszigetelése az autónak.

A sárvédőkre már a csomagtartóban is polifoamot ragasztottam telibe az egész sárvédőn, és ezt elöl is így csináltam. Az ajtók belső oldala, és a tűzfal is szigetelésre került ezzel a módszerrel, valamint, a padlólemezre is elkészültek a mérethelyes darabok a szőnyegek alá.

40. Polifoam a hátsó doblemezen is

Közben a motorral is elkezdtem foglalkozni természetesen. A motort első körben szétszedtem egészen a blokkig, egyedül a főtengely, és a dugattyúk nem kerültek ki belőle.

Az előzőleg felrakott hengerfejet levettem, hogy minél könnyebb legyen a blokkot a helyére emelni majd.
A motor beemelésétől nagyon féltem, mert a motortér fényezést eléggé féltettem, és mint tudjuk a motorbeemelés nem éppen egy motortér kímélő dolog. Ráadásul nem rendelkezem motorkiemelő készülékkel, így csak a kézi erő jöhetett szóba.

41. A kibélelt motortér

A motor beemelése előtt némi elővigyázatosságból szivaccsal kibéleltem a motorteret, ami ugyan teljes védelmet persze nem nyújt, de valamit véd, ha esetleg szükséges lenne.

A motorra mindent felszereltem, amit a helyén már túl nehéz lett volna a helyére tenni, és csak ezek után tettük a motort a helyére. A motor a váltóval együtt került be a helyére, többek szerint is így volt a legnagyobb esélyem, hogy ne sértsem meg a fényezést.

42. Helyén van a motor, és a váltó

Idő közben elkészült a krómozott szelepfedelem is. Krómozás előtt lecsiszoltam, utána elvittem a fémcsiszolóhoz políroztatni, majd csak ezek után került a krómozó műhelybe, és végül vissza hozzám. Miután beszereltem, felkerült rá a kis kartergáz szűrő is.

43. Felkerült a krómozott szelepfedél is

Miután a motor a helyén volt, elkezdhettem összeszerelni motor többi alkatrészét, valamit az egész motorteret. Végre valóban helyére került a hengerfej, és próbából a karburátorról is készült egy fotó gyorsan.

44. Helyén van a hengerfej

 

<Előző oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
6.